Bina dış cephesindeki mevcut sıva veya boya yüzeyleri , özel kimyasal ile tamamen sökülmeli, sıva tamirleri özel tamir macunları ile tamamlanmalıdır.Daha sonra fileli sıva uygulamasına başlanmalıdır.Fileli sıva ;FİLLİ BOYA ürünü olan özel elyaflı bir sıva macun ile yapılacaktır.Yüzeye komple sıva çekilmeli ardından Yüzeye uygulanan sıva macunu üzerine FİLLİ BOYA ürünü özel panzer file uygulaması yapılacak olup ,daha sonra tekrar 1 kat daha sıyırma sıva macun çekilmelidir.Tüm köşe detaylarında fileli köşe profilleri kullanılmalıdır. .Tüm bu uygulamalar tamamlandıktan sonra;yüzeyler 1 kat FİLLİ BOYA -ASTAR ile astarlandıktan sonra FİLLİ BOYA –İnce tane dokulu MİNERAL KAPLAMA uygulanmalıdır.Tüm bu işlemlerden sonra cephe komple astarlanmalı ardından 2 kat SİLİKONLU DIŞ CEPHE BOYASI ile boyanmalıdır.Fileli sıva uygulamasının en büyük faydası yüzey gerilimini azaltıp sonradan oluşacak çatlakları engellemektir.
Isı Yalıtım Sıvası
Dış cephelerde tuğla, gaz beton, bims, duvar vb. yüzeylere uygulanabilen, yapışma ve rahat uygulama olanağı sağlayan, doğal hammaddelerle desteklenerek oluşturulmuş, ısı+su+ses ve yangın yalıtımı sağlayan, çimento esaslı el veya makine ile uygulanabilen ekolojik bir yalıtım sıvasıdır.
UYGULAMA YÜZEYLERİ
* Betonarme binaların dış cepheleri
* Tuğla
* Brüt beton
* Beton
* Gazbeton
* Bims
UYGULAMA ŞARTLARI
* Uygulama sırasında ortam sıcaklığının +5 °C ile +35 °C arasında olmasına dikkat edilmelidir. Donmuş, erimekte olan veya 24 saat içerisinde don tehlikesi olan yüzeylerde uygulama yapılmamalıdır. Direkt güneş veya kuvvetli rüzgar altında uygulanmamalıdır.
* Eski boyalı yüzey, hazır renkli sıva, dış cephe kaplaması, sağlam olmayan eski sıvalı, sürekli neme maruz kalabilecek, asbest çimento ya da yalıtım paneli yüzeyler üzerinde uygulanmaz.
* Kuru yığın yoğunluğu: 400 ± 40 kg/m3
* Basınç Dayanımı: CS II ,1,5-5 N/mm2
* Bağ Dayanımı: ≥ 0,5 N/mm2, FP:B
* Isıl iletkenlik: T1 (≤0,10 W/mK)
* Kılcal (Kapiler) Su Emme : W1
* Su buharı geçirgenliği: ≤15 μ
* Yangina Tepki Sınıfı: A1
* TS EN 998-1 T1
* CE